fredag den 27. december 2013

Så hurtigt som muligt

I har nu allerede gjort følgende:

 • Fastsat bryllupsdatoen og offentliggjort den for de nærmeste.
 • Reserveret plads i kirken.
 • Gjort jer tanker om den røde tråd/tema til festen/vielsen.


Der er mange ting, som du allerede nu kan gøre, og som bør gøres meget hurtigt. Så er det ude af verden, og der er mere ro på til resten. Jo flere aftaler der er klar, jo mere kan I slappe af, jo tættere I kommer på dagen. Dermed ikke sagt, at I kan læne jer tilbage og ikke lave noget der.

Vi knoklede selv på, helt indtil sendt på aften, dagen før. Men vi valgte også at arrangere det hele selv. I samarbejde af med vores familie, der hjalp en del til sidst. Hvis der er mulighed for det, så arranger nogle til at pynte lokalet selv, dagen før. Så kan i selv slappe af og nyde, at nu er det meget snart. Vi var dødtrætte til sidst, og havde mest lyst til at få det overstået. Sådan skal det ikke være. HUSK at NYD det!! Fik vi at vide. Og det kan vi godt se tilbage på, og give dem alle sammen ret i. For dagen gik virkelig bare så stærkt!!

Så HUSK AT NYD DET!! Også de sidste seje timer inden, hvor man virkelig ikke gider planlægge mere, og man føler man snart falder om af træthed.  


 • Arranger fotograf. Det kan godt være i synes det er mange penge. Men det er alle pengene værd. Vi  har fået de mest fantastiske billeder, som vi aldrig ville have fået, hvis ikke fotografen havde været der. Uanset om det er fotografens billeder, eller om det er gæsterne i baggrunden, der tog dem, ville vi aldrig havde fået billederne, hvis ikke fotografen havde stillet os pænt op.

 • Reserver lokaler. Unaset hvor man holder festen henne, kan det altid gøres rigtig fint og hyggeligt, med pynt, musik, de rette mennesker og mad. Vi forvandlede et klubhus, til en drøm af en fest. Vi blev mødt med skepsis. Der kunne man da ikke holde fest. Og i hvert fald ikke et drømme bryllup. Men det blev en brag af en fest, med få midler. Og så var det tilmed meget personligt, da gommen har brugt hele sin barndom der. Så det var ikke bare et helt tilfældigt lokale. Og så var det tilmed billigt. Hvis i vælger at leje et lokale til festen, så sørg for at tænk på, om i skal have personale ansat, som kan tage sig af maden/køkkenet. De er en uvurderlig hjælp, og i kan sætte Jer tilbage og nyde festen hele dagen, uden at tænke på andet. Nu er det Jeres tur til at slappe af, og nyde dagen og hinanden. Men sørg for, at have det hele aftalt med personalet, så der ikke er nogle løse ender. Eksempelvis hvornår de har fri igen, hvor tingene står og hvad deres opgaver er :) vores personale gjorde det helt fantastisk, på trods af manglende information fra vores side. Lav evt en liste de kan have i køkkenet med vigtige informationer.

 • Arranger overnatning til bryllupsnatten. 
 • Arranger transport til og fra kirke. Både Bruden og Gommen blev kørt af deres forældre i deres respektive biler. Det behøver ikke altid at være så fint, hen til kirken. Bare man har sine nærmeste ved sin siden, man kan støtte sig til. For man er meget meget nervøs. I kan alligevel ikke samle jer om, at nyde hvilken bil I bliver kørt derhen i. Væk fra kirken er det en anden sag. Det hele er overstået og i er nu gift og glæder jeg til festen. Men alligevel valgte vi at spare pengene og Gommens far, havde sørget for en grundig vask af deres bil. Hele bilen havde fået en ordentlig tur, så den skinnede som ny. Der var dekoreret fint med blomster inde i bilen. Der skal ikke mere til, for at få bilen til, at ligne en million. Og så var der en lille hvid kurv, men champagne og sodavand. Vi kørte fra kirken som prinsen og prinsessen.

 • Arranger musik/underholdning. Det er en lidt halvdyr post. Men det er alle pengene værd, hvis I bestiller det helt rigtige til jeres fest. Og så gør det ikke noget, hvis man har kontakterne i orden. Vi bestilte en bryllups pianist, som spillede under hele middagen og sluttede af med brudevalsen. Han var super dygtig, og gav den helt rigtige stemning under middagen. Ikke bare en mand som klimpede på et klaver, men en som er uddannet pianist. Efter maden havde vi en D-jay til at spille. Ikke en hvilken som helst, men brudens brors bedste kammerat. Han var virkelig dygtig og han forstod at få alle med. Han dækkede alle aldre. Først spillede han sange de ældre kendte og kunne danse til. Og senere, da de gik hjem, begyndte det moderne diskotek. Alle var ude at danse den aften og alle hyggede sig, på den måde vi havde bestilt musik på. Så tænk jer om, inden i bestiller. For det kan ødelægge en hel fest, hvis man vælger forkert. 

 • Bestil tid til frisør. Dette gælder primært bruden. Og sørg for, at frisøren ikke ligger langt fra, hvor du overnatter dagen før. Og bestil så tidligt på dagen som muligt. Det tager lang tid, efter hvor svær frisuren er at lave. Husk at bestille tid til prøveopsætning også. Så bruden og frisøren ved, ligepræcis hvordan det skal sidde, på selve dagen. Hav selv billede med til prøveopsætning, som du ønsker det skal se ud.
 • Bestil tid hos skønhedssalonen. Det koster rigtig mange penge. Så hvis du ikke kender nogen som kan hjælpe med eks. makeup, så øv dig selv. ØV ØV ØV dig. Flere gange. Det er ikke så svært. Og der findes et hav af videoer, som fortæller trin for trin hvordan. Tit bliver det også mere naturligt, hvis du selv gør det. Fordi du ikke overdriver selv. Og det skal jo ikke se overdrevet ud den dag vel?!
 • Arranger evt. tid ved en bryllups konsulent. Det er ikke nødvendigt. Men det er en rigtig god ide. De kan f.eks. sørge for oppyntning dagen før, være i køkkenet på selve dagen og holde styr på alle tråde, så det hele bare klapper.
 • Bestil tid i brudeforretning. Vi bestilte tid, så bruden kunne prøve kjole første gang 2,5 måneder før brylluppet. Bruden havde lige født, og vidste hun ville tabe sig inden, men det var på tide, at se på den endelige kjole på det tidspunkt. For man skal ikke kun derind én gang, men var derinde adskillige gange og prøve den og se om den passede og hvor meget den skulle lægges ind osv. Husk at finde sko inden du prøver kjole. Du skal bruge de rigtige sko alle gange, for at danne dig det helt rigtige resultat. Og husk dem specielt, når kjolen skal ligges op!! Bruden tog 4  udvalgte med, på selve dagen, hvor kjolen skulle vælges. Mor, mormor, kusine og bedsteveninden. Flere kan der som regel ikke være i en almindelig forretning. Så vælg dem godt. De er med til at vejlede bruden til hendes drømme kjole.  

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar